green plant in clear glass cup

Dynamics Property nye måder at udføre ejendomsadministration

Finansstyringen er essentiel

Hvilke krav skal man stille til økonomistyringen i den software som administration anvender ejendomme til økonomien med? Svaret er at de bør være store!

Mange løsninger på markedet er forståeligt nok blevet til ved at fokusere på ejendomsadministrationsdelen. Økonomistyringen var kompleks at bygge og blev nedprioriteret. Ja, visse løsninger har ikke en gang en økonomistyringsdel og består alene af en front-end til ejendomsadministration, der så via et udtræk leverer data til et økonomistyringssystem. Sporbarheden af transaktionen, konsekvensen er imidlertid ofte tvivlsom et tvivlsomt resultat. 

Ved afstemninger f.eks. af deposita og forudbetalt er det vigtigt at kunne følge transaktionen på lejerniveau!

Når det er sagt, skal det siges at der er niveaubetragtning er på sin plads. Har man f.eks. kun 4 lejemål, kan nok holde styr på det i et regneark!

Så naturligvis skal man ikke søge en løsning, der er for stor til ens behov.  

Mange løsninger har meget begrænset funktionalitet. En af undtagelserne er Dynamics Property. Dette er en gennemgang af løsningens innovative elementer.

Ikke mange reelt fleksible løsninger på markedet

Lejelovgivning er ofte kompleks og landespecifik. Der eksisterer løsninger der sigter mod at ramme et bredere marked, men ofte fejler de. 

Stamdata & processer

Struktur er regnskab, klient, ejendom, lejemål og lejere. Business Centrals data er arrangeret i regnskaber, hvilket betyder en opdeling af data. For en ejendomsadministrator betyder det i praksis, at processerne kan blive spredte. Dynamics Property introducerer derfor et styringsregnskab.

I styringsregnskabet placeres alle stamdata herunder også klienter (dvs. selskaber som er ejendomsejere). Hver klient kædes nu sammen med et rigtigt BC-regnskab. Processer der før var spredte mellem regnskaber, samles nu i styringsregnskabet, alt mens klienternes regnskaber holdes ajour. Arbejdet med mange ejendomme placeret i egne selskaber gøres hermed overskueligt.

Ejendomstyper

Grundet fleksibiliteten i løsningen kan denne reelt anvendes til alle typer af ejendomme, jf. nedenstående:

 • Nyopførte ejendomme
 • Småejendomme
 • OMK-ejendomme
 • Erhvervsejendomme
 • Blandede ejendomme
 • Andelsboliger
 • Ejerlejlighedsforeninger
 • Ejendomme omfattet af det lejedes værdi
 • Ungdomsboliger
 • Udlejning af klubværelser
 • Butiksudlejning i storcentre
 • Udlejning af parcelhuse

Platforms valg

Krav til at kommunikere med andre systemer begynder imidlertid at være stadigt mere snærende bånd kunderne på de gamle platforme skal levere med. Ligeledes er det svært at træffe datadrevne beslutninger når data ”er låst inde” i applikationerne. 

Valget af platform

Dynamics Property er bygget i Business Central hvorfor løsningen kan leveres såvel som ægte Software as a Service eller som en lokal installation. Det giver en uhyre fleksibilitet når der skal tænkes platform og specielt i en overgangsordning.  

Dynamics Property

Dynamics Property er en spændende virksomhed, da virksomheden forsøger at bygge bro mellem økonomistyring, ejendomsadministration (ikke mindst de juridiske aspekter) og den seneste Cloud teknologi. Dynamics Property er en danskudviklet certificeret brancheløsning til ejendomsadministration udviklet i Business Central til Microsoft Dynamics 365 platformen.

Du kan læse mere om løsningen på Dynamics Property’s hjemmeside. 

Dynamics Property holder til hos Incuba i Århus N.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del på sociale medier
Følg os på de sociale medier