Ølbrygning er for alle

Jeg vil lave den påstand at alle kan lære at brygge øl selv. Det er ikke særlig svært men sådan er det jo med mange ting når først man har lært det. Med ølbrygning er det dog lidt lige som at lave med. Hvis man til en start kan følge en opskrift, så er det uhyre enkelt. Man kan så altid senere finde ud af, hvorfor det er man gør som opskriften siger. 

Følg en opskrift 

Der findes mange rigtig gode guide på nettet til hvordan man brygger den bedste øl hjemme ved en selv. Der er også forskellige tips og tricks til hvordan man får det bedste ud af de ting man har til rådighed. Jeg kan varmt anbefale denne side https://brewlex.dk/20-tips-til-oelbrygning/ . Ølbrygning er et spørgsmål om at følge en opskrift

Hvor finder man opskrifter

Der er flere steder man kan finde opskrifter. Der findes et hav af gode specielt udenlandske sider, men der findes også lige så mange dårlige sider. Til en start er det svært at gennemskue om det er en god eller dårlig side du finder. Derfor vil jeg anbefale dig at finde en side hvor du både kan købe og finde opskrifter. Jeg kan varmt anbefale at kigge på siden her https://box2brew.dk/brygsaet – Her finder du et hav af forskellige opskrifter i alle mulige forskellige øl stilarter.

Hvordan brygger man selv øl

Øl består at 4 grund ingredienser så i bund og grund er det let at skabe din øl. Du tager noget vand hvori du tilsætter malt. Det holder du så ved en bestemt temperatur i 1-2 timer. Derefter sier du malten fra urten og koger det sammen med humle i en time. Humle tilsættes muligvis af flere omgange. Hvis det lyder enkelt så er det også lige præcis hvad det er. 

Kræver også gå på mod

Det kræver lidt gå på mod at komme i gang med at brygge øl. Du skal overveje med dig elv om du har det, eller det kan være en god idé at gå sammen med en eller flere andre. Det er ikke fordi det skal lyde voldsomt, for det er det ikke. Man skal have lidt udstyr men det kan holdes nede så investeringen for at komme i gang måske ikke bliver for voldsomt til budgettet. Når det er er klaret, så er der bare tilbage at få trykket på køb knappen og så komme i gang med det. Hvis i er flere der gå sammen, så sørg for at få aftalt fra starten af hvordan i vil være det, og ikke mindst hvad i forventer af hinanden. Det kan være en der ikke har helt så meget tid i en periode, men så snakket om det inden i gå i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del på sociale medier
Følg os på de sociale medier