I Princippet kan du godt male med kalkmaling på dit badeværelse, men der er nogle faktorer som du skal tage højde for før du begynder.
Hvor fugtigt er dit badeværelse? Dét som kan gøre kalkmaling uegnet til brug på et badeværelse er, at her ofte bliver meget fugtigt. Graden af fugt på et badeværelse varierer selvfølgelig meget fra det ene hus til det andet, men du har nok bedst selv en fornemmelse af om der er god ventilering på dit badeværelse, eller om der er dampet og fugtigt længe efter du har været i bad. Er sidstnævnte sagen, vil vi ikke anbefale at du maler dit badeværelse med kalkmaling. Dette skyldes kalkmalingens matte og åbne overflade og vil blive porøs af for meget fugt. Er er derimod god ventilering på dit badeværelse, kan du sagtens male væggene med kalkmaling – dog ikke brusenichen.
Det anbefales at anvende Gjøcos sealer som beskyttende toplag når du maler med kalkmaling på udsatte områder såsom badeværelset eller kælderen. Med en god sealer forsegler du dens ellers åbne overflade, og gør væggen mere modstandsdygtig over for snavs, fedt og fugt.
Bemærk at Gjøcos Kalkmaling skal hærde i ca. 24 timer før påføring af sealer!
Gjøco Sealer beskytter overfladen malet med kalkmaling. Produktet er en transparent og akrylbaseret sealer, der skaber en mat slutfinish på matte og/eller pigmenterede overflader. Sealeren fra norske Gjøco forbedrer slidstyrken og modstandsdygtigheden mod aftørring. Den er optimal at bruge som topcoat ovenpå Gjøco Kalkmaling.
Sealeren fra Gjøco vil gøre kalkfarven lidt mørkere, men du får dermed en mere holdbar overflade.
Når du vil male dine vægge på badeværelset, anvender du præcis samme fremgangsmåde som hvis du ville male enhver anden væg. Læs vores guide til hvordan du maler dine vægge med kalkmaling her.
Hvilken farve kalkmaling jeg vælge til badeværelset?
Kalkmaling skaber en helt særlig naturlig vibe i din indretning, uanset om du vælger en kølig eller en varm farve. De kølige toner som blå, blå-grøn, rosa og lilla passer perfekt ind i den nordiske og minimalistiske indretningsstil, hvor de kolde undertoner vil skabe en rød tråd sammen med dine minimalistiske indretningsdetaljer.