Senge kan være komplicerede: Guide til at finde den bedste for dig

Det kan føles som lidt af en jungle, når du leder efter en ny seng. Ord som springmadras, komfortzone, åndbart materiale og meget mere – det hele kan hurtigt blive lidt uforståeligt. I denne artikel kan du dog blive klogere på sengene.

Hvorfor er en god seng så vigtig for dig og din søvn?

Den rigtige seng kan være meget vigtig for din livskvalitet – ikke kun når du sover, men også når du er vågen. Du kan f.eks. få ondt i ryggen af at sove i en seng, som er for blød eller for hård.

Hvis du ikke sover nok, kan det påvirke din hverdag negativt, da du får mindre overskud til job, fritid og familien. Derfor er det vigtigt, at du sover i en seng, som passer til dine specifikke behov.

Du sover en tredjedel af dit – Derfor er det en god idé at tænke over, hvad du har behov for fra en seng. 

Hvad kan du egentlig få?

De fleste modeller af senge på det danske marked kan inddeles i tre overordnede kategorier: Det er boksmadrassen, kontinentalsengen og elevationssengen. De tilbyder hver især noget forskelligt, så den rigtige type for dig afhænger mest af dine behov og ønsker, når det kommer til støtte og komfort. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i de forskellige modeller.

Forskellene kan virke små, men de kan gøre en stor forskel for din søvn om natten. Nedenfor kan du læse om de tre modeller – Eller du kan besøge websitet Sengeguruen og lære meget mere. 

Boksmadrassen – En simpel løsning på god søvn

I en boksmadras er madrassen en del af en fast træramme, som du blot skal skrue nogle ben på og vupti – Nu har du en seng, som er klar til at sove i. Boksmadrassen er et glimrende valg for dig, som gerne vil have god komfort uden for meget arbejde og dikkedarer. Du kan gøre komforten endnu bedre med en topmadras, så du har en seng, som sender dig godt afsted til drømmeland i mange år fremover. 

Kontinentalsengen – Luksuriøs komfort i topklasse

Kontinentalsengen er kendetegnet ved ikke to, men hele tre komfortlag. Du får altså en seng som giver dig støtte og komfort, som mange andre sengetyper har svært ved at hamle op med.

Du kan vælge kontinentalsenge i mange størrelser: Fx dobbelt- eller kingsize som giver masser af plads til både dig og din sovepartner. Her er der ikke fare for, at I skubber hinanden ud af sengen. 

Elevationssengen – Tilpas støtten fra din seng efter dine behov 

En seng med elevation passer godt til dig, som har særlige krav til støtten. Hvis du oplever smerter i ryg og lænd, kan det være svært at finde en behagelig sovestilling i en almindelig seng. I en seng med elevation kan du med en motor hæve hoved- og fodenden i sengen. Det giver dig mulighed for at finde en indstilling, som giver dig de bedste forudsætninger for at ligge korrekt. 

Sådan finder du den rigtige seng for dig

Hvis de forskellige sengetyper lyder som byer i Rusland for dig så tøv ikke med at søge professionel hjælp. Mange sengefirmaer – både online og i fysiske butikker – tilbyder masser af rådgivning fra sengeeksperter. De kan guide dig til den rigtige seng til dig baseret på dine ønsker, behov og budget. Så bliver det meget nemmere at finde den rigtige seng. Du kan eventuelt købe seng hos forhandlere, som tilbyder en risikofri prøveperiode. Så får du tid til at mærke, om du har valgt rigtigt. 

Hvad skal du huske, når du køber ny seng?

Det bedste råd som du skal huske, når du køber ny seng, er at give din nye seng en chance. Med andre ord betyder det, at du bør sove i sengen i minimum et par uger, før du beslutter dig endeligt for at beholde den eller ej. 

Men hvorfor så det? Jo, når din krop har sovet på det samme underlag i to, fire, seks eller måske ti år, kan det være en stor forandring for kroppen at skifte underlaget fra den ene dag til den anden. Derfor er det en god idé at give kroppen noget tid til at vænne sig til den nye seng, inden du beslutter dig for, om den nye seng også er den rette nye partner for fremtiden. Hold derfor øje med om forhandleren tilbyder en fornuftig prøveperiode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del på sociale medier
Følg os på de sociale medier